- 300 gm sayur kobis, buang batang kobis dan hiris kecil
- 20 gm suhun, direndam sehingga lembut
- 2 ulas bawang putih, hiris
- 1 biji bawang sederhana besar, hiris
- 1 batang cili merah, hiris
- 1 sdk garam, seukup rasa
- 1-2 biji telur, dipukul
- 200 gm udang
- bawang goreng
- 2 sdb minyak masak
CARA-CARA:
1. Panaskan minyak di dalam kuali.
2. Tumis bawang, bawang putih dan cili sehingga bawang lembut.
3. Masukkan udang dan masak sehingga berubah warna.
4. Tuangkan telur yang telah dipukul. Biarkan seketika sebelum digaul.
5. Setelah telur hampir masak, masukkan garam, kobis dan suhun. Masak hingga kobis lembut.
6. Taburkan sedikit bawang goreng.
#fivefootfivesg #stayhomewithme #ramadan2020 #iftar2020
No comments:
Post a Comment